Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
25.11.2022

2022 yılı "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" Etkinlikleri Yurt Genelinde Yapıldı

Başkanlığımız bütün görevlileriyle ailenin korunması, güçlendirilmesi ve kadınlarımıza, çocuklarımıza yönelik şiddet hadiselerinin yaşanmaması için etkili, sürekli ve somut önlemlerin alınması adına yapılacak çalışmalarda, bireysel ve kurumsal sorumluluğunun gereklerini yerine getirmeye azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı" (2021-2025) çerçevesinde  23 Mart 2022 tarihinde imzalanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı İş Birliği Protokolü'"nde farkındalık oluşturmakla sorumlu paydaş kurumlar arasında yer alan Başkanlığımız; dinin adaleti, insafı, merhameti ve eşitliği tesis eden referanslarıyla toplumu buluşturmak amacıyla  cami merkezli  çalışma ağını her geçen gün genişletmektedir. 

25.11.2022 tarihinde ülke genelinde okutulan “Merhamet Toplumu" başlıklı hutbemizde, Rabbimizin “Rahmân" isminin tecellisi olan merhametin kalp inceliği, gönül yumuşaklığı ve can taşıyan her bir varlığa muhabbet nazarıyla bakmak olduğu vurgulandı.

2022 yılı 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması Projesi" kapsamında 24-26 Kasım 2022 tarihleri arasında  Balıkesir, Batman, Denizli, Gaziantep, Kars, Kırşehir, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Sivas ve Zonguldak olmak üzere 12 ilde etkinlikler gerçekleştirildi. Başkanlığımız temsilcileri ve il müftülerimizin konuşmacı olarak katıldığı panellerde kadına yönelik şiddetle mücadelede dinî referanslara yer verilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri yönetici ve uzmanları kadına yönelik şiddetin boyutu, bireysel etkileri ve kamu hizmetlerine ilişkin bilgiler paylaştı. Panellerin yanı sıra kahvehane sohbetleri, fabrika/işyeri ziyaretleri ve Cuma vaazlarından oluşan faliyetler de  proje kapsamında gerçekleştirildi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele etkinliklerinin bir diğeri de 81 ilde  sürdürülen “Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri Projesi" kapsamında  müftülüklerimizin sosyal medya hesaplarından  “Öfke Kontrolü" başlıklı çevrim içi  konferansların devam etmesidir.

Başkanlığımız bütün görevlileriyle ailenin korunması, güçlendirilmesi ve kadınlarımızın, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın maruz kaldığı şiddet hadiselerinin son bulup yaşanmaması için etkili, sürekli ve somut önlemlerin alınması adına yapılacak çalışmalarda, bireysel ve kurumsal sorumluluğunu yerine getirmeye azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda Kur'an ve sünnet rehberliğinde "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" amacıyla bölgesel farkındalık çalışmalarına devam etmektedir.